Body | Lush Paascollectie getest!

woensdag 14 maart 2018


En het was alweer tijd voor een volgende bijzondere collectie van Lush, dit keer ter gelegenheid van Pasen. Ik koos weer een aantal badproducten uit de collectie en testte die de afgelopen dagen uitvoerig. Twee producten waren (voor mij) volledig nieuw, het bosje met wortelen hebben jullie wellicht in eerdere collecties al voorbij zien komen maar testte ik tot op heden nog nooit. 

Ik kreeg trouwens naar aanleiding van Kerst en Valentijnsdag het verzoek om de gehele collectie te testen maar ook dit keer moet ik jullie teleurstellen. Ik krijg soms een aantal items toegestuurd (heel blij mee) maar koop ook zelf vaak het een en ander (gewoon omdat ik dat leuk vind en toch vaak in bad ga), een volledige collectie kopen gaat me investeringstechnisch een beetje te ver;). Als je een voorkeur hebt qua welke review je hier graag wilt zien mag je me dat natuurlijk altijd laten weten, dan probeer ik daar rekening mee te houden.


De voorgaande jaren vond ik de Paascollecties wel leuk alleen echt mega bijzonder enthousiast was ik niet. Mooie eitjes en grappige worteltjes maar niet vaak dacht ik meteen ¨wow, dat ik wil ik proberen¨. Dat ¨wow-effect¨ voelde ik dit jaar wel, ik zag een aantal nieuwe producten waar ik zeer enthousiast van werd, en besloot een gouwe ouwe (de worteltjes) te testen. Het product waar ik overigens meteen verliefd op werd was dat mooie rode visje, echt een van de mooiste badproducten die ik ooit heb gezien. 

Ik testte voor dit artikel dus drie items uit de uitgebreide collectie, de volledige collectie kun je via deze link bekijken.


April Showers Bath Bomb €5,50
Dit gezellige wolkje maakt je instant vrolijk met een geur van cederhout en cypres, afgetopt met een toefje vanille en vers viooltjesblad.

Viooltjesblad is fris en werkt antibacterieel, cypresolie kalmerend en verstevigend en cederhout zorgt voor balans.


Ik nam het witte wolkje in eerste instantie mee voor wat contrast in de foto en had niet zo'n bijzonder schouwspel van kleuren en effecten verwacht.

Het wolkje bruist redelijk snel weg waarna je badwater zich langzaam vult met roze en een soort paarse druppels die me aan inkt doen denken.


Een prachtig effect, vooral die ¨inktdruppels¨ wat lastig op camera vast te leggen is. Ik heb een minuscule badkamer waar maar één softbox in past en dat merk ik qua kleuren wel, het komt nét niet helemaal goed over. Ik vind het ook weer zonde om mijn bruisbal in een andere kamer in een bak water te gooien voor een goede foto, of ik moet het water eventueel later over gieten. Anyway, de kleuren komen niet helemaal goed over maar ik was positief verrast door het effect. De witte vlekken zagen er wat minder aangenaam uit en bleven ook echt op het water drijven, gelukkig gaat je aandacht eerder uit naar het roze en paars.

Uiteindelijk blijft er een milky roze bad over met een subtiele bloemige geur met een toefje kruidig, erg lekker en ontspannend.


Poisson D´Avril Bubble Bar €8,50
Deze prachtige vis vind ik werkelijk een van de mooiste producten van Lush ever, echt geweldig gemaakt! Hij is aan de prijs maar gelukkig meerdere keren te gebruiken (verkruimelen onder de lopende kraan), en hoe mooi is deze om aan jezelf iemand cadeau te doen?

De vis bevat verwarmende kaneel en zwarte peper waardoor je in no time vergeten bent hoe koud je het hebt gehad de afgelopen maanden. Neroli-olie werkt opwekkend, eikenmos reinigt je huid en sinaasappel zorgt voor rust in je hoofd.

Van dit visje geen badfoto omdat het effect, behalve een dieprode kleur, niet heel spectaculair is. Door het licht zijn mijn badfoto´s thuis niet fenomenaal dus als het water alleen één kleur is vind ik dat niet echt van toegevoegde waarde. Op de productpagina van Lush kun je wel de exacte kleur goed zien.

Naast het feit dat ik ´m qua uiterlijk al geweldig vond, spreekt ook de geur me enorm aan. Kruidig maar niet te heftig met een vleugje citrus, heel erg lekker en mijn nieuwe favoriet van Lush! Ik weet niet wanneer ik weer in de winkel kom maar deze is wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar. Ik doe overigens 3x met deze bar, hij geeft vrij veel bubbels en op deze manier heb ik er extra lang plezier van.


Bunch Of Carrots Reusable Bubble Bar €9,95
Deze unit met wortelen zag ik al meerdere malen voorbij komen de afgelopen jaren en nu was het dan eindelijk tijd voor een test. Ook niet een van de goedkopere producten uit de collectie maar gelukkig meerdere malen te gebruiken.

De worteltjes hebben een zoete citrusgeur (echt een typische geur die je ruikt als je een Lush-filiaal binnen loopt) en bevatten citroen-, bergamot- en buchu-olie. Ze hebben een positief effect op je humeur door de verkwikkende en reinigende werking.

Ook hier geen badfoto (wel te zien via Lush) omdat er geen bijzonder kleur effect is en vooral lekker veel bubbels. Je kunt het bosje in zijn geheel onder de lopende kraan houden tot je denkt voldoende bubbels te hebben, je krijgt dan uiteindelijk een wat donkere oranje kleur. Je kunt er ook voor kiezen (er van uitgaande dat je 3x met dit bosje doet) per bad één wortel te verkruimelen onder de lopende kraan, je krijgt dan wat meer schuim en een lichte tint water in de kleur van je gebruikte wortel.

Qua geur lekker, maar niet heel bijzonder (van veel Lush testen word je kritisch) en ook qua effect niet speciaal, gewoon lekker hoor, niks mis mee. Echter zou ik deze zelf niet opnieuw kopen omdat ik dan eerder voor wat bijzonders of wat nieuws zou gaan. Wel vind ik de uitvoering in de vorm van een bosje wortels geweldig, wat het ook weer tot een perfect cadeautje maakt.


Drie succesvolle producten dus, waarbij het visje er voor mij enorm uit springt, dat is wat mij betreft ook echt de topper van de collectie. Verder vind je in de collectie onder andere nog een heel gaaf gouden ei, een soort fidget spinner die me aan de Snaai van Harry Potter doet denken en een aantal toffe cadeauverpakkingen.

Dit keer van de bubble bars dus geen badfoto's, omdat jullie vorige keer aangaven die niet van toegevoegde waarde te vinden. Mocht je ze nu wel missen, laat het me weten en bij de bath boms blijf ik natuurlijk gewoon badfoto's maken:).


Als je het mij vraagt de leukste Paascollectie van Lush tot nu toe met echt een aantal toffe nieuwe producten en prachtige ontwerpen erin. Geen tegenvallers onder deze drie geteste items en een absolute favoriet in Poisson D´Avril (het visje). Voorlopig was dit het geloof ik ook alweer met de limited editions van Lush, misschien dat ik rond moederdag nog wat test, maar dat zien jullie dan vanzelf. Mocht je ook een product uit deze collectie getest hebben, laat dan vooral in de reacties achter wat je er van vond, of plaats een linkje naar je review als je die gemaakt hebt:).
Welke van deze drie zou jij kiezen?

10 opmerkingen:

  1. Ooh, altijd leuk om te lezen! Ik hou van Lush producten, dit artikel doet me eraan denken om nog eens een bad te nemen.
    Liefs,
    Yara

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heerlijk zijn ze he, ik zou ook echt niet meer zonder bad kunnen!

      Verwijderen
  2. Het visje klinkt wel interessant, hij is ook mooi gemaakt. Ik heb besloten om niet zoveel badproducten meer aan te schaffen. Ik heb zelf geen bad en als ik moet wachten tot ik een keer tijdens een vakantie een bad heb dan is het product al over datum of gewoon niet goed meer ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja zo zonde als je een enorme voorraad hebt en uiteindelijk de helft kunt weg gooien! Wij hebben ook geen ¨echt¨ bad meer in dit huis maar nu wel een Tubble, aanrader als je ook echt een bad mist!

      Verwijderen
  3. Dat visje is inderdaad echt supergaaf zeg! Door de geboorte van mijn dochter heb ik heel deze collectie gemist haha. Hopelijk mag ik snel weer in bad want ik mis het wel enorm haha

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ah je had vast iets anders aan je hoofd, gefeliciteerd nog! Hopelijk kan je snel weer lekker ontspannen in bad:)

      Verwijderen
  4. Geen van allen want ik heb geen bad, HELAAS! Ziet er weer erg leuk uit, dat wel

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Aaah jammer, misschien is een Tubble iets voor je, daar hebben wij echt veel plezier van!

      Verwijderen
  5. Dat visje is echt super schattig en ook nog eens heel fotogeniek, het wolkje vind ik ook erg leuk en wat een mooi kleurenspektakel laat ie achter in je bad. Ik heb zelf niks van de Paascollectie gekocht, maar nam laatst wel de experimenter mee naar huis. Ik ben heel benieuwd naar het kunstwerk dat ie in bad zal achterlaten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja mooi ´issie he! Experimenter heb ik vorig jaar geprobeerd en vond ik erg mooi en fijn!

      Verwijderen

Leuk dat je hier bent, nog leuker als je een reactie achterlaat!