Food | De Blije Boterham Boterhampasta met o.a. Stroopwafelsmaak

dinsdag 28 november 2017


Ik eet vrij veel brood op een dag, maar ben een mega luie smeerder. Ik heb vaak maar één soort broodbeleg in huis (chocopasta) en zowel het eerste als het tiende sneetje brood wordt vrij liefdeloos van een klodder pasta voorzien. Ondanks dat chocopasta lekker is, ben ik wel eens toe aan iets anders en kan het ook geen kwaad om mijn brood met iets meer aandacht te smeren. Ik probeerde drie boterhampasta's met bijzondere smaken van De Blije Boterham en leukte zo mijn ontbijt en lunch een beetje op.


De Blije Boterham is een Nederlands merk, opgezet door een familie die zich verwonderde over de beperkte keus qua broodbeleg. Ik zal vast niet de enige zijn die vaak blijft hangen bij klassiekers als appelstroop/pindakaas/chocopasta/jam, tijd voor iets nieuws dus! De pasta's zijn makkelijk smeerbaar, zeer smaakvol en hebben een ¨bite¨, zo bevat de variant met stroopwafel ook echt kleine stukjes stroopwafel.


Het gemak spreekt me aan, ik hou van hagelslag maar voor onderweg is het mega onhandig. Muisjes vind ik niet echt lekker, maar ook die zullen in pasta-vorm stukken makkelijker te eten zijn dan die kleine korreltjes. Verder zijn de pasta's rijk aan onverzadigde vetten en bevatten ze geen conserveringsmiddelen en kleurstoffen. Naast de drie smaken die ik jullie hier ga laten zien, heeft De Blije Boterham ook nog een pasta met de smaak van speculaas is het assortiment.


Caramel Stroopwafel
Deze pasta smaakt naar een heerlijke stroopwafel met karamel en bevat kleine stukjes stroopwafel, dat klinkt toch al fantastisch? Ik kreeg meteen warme herinneringen bij de geur, mijn oma smeerde vroeger altijd boterhammen voor ons met Bebogeen (kent iemand dat?) en daar ruikt dit naar. Qua smaak is dit absoluut zo perfect als in van te voren verwacht had, je proeft karamel en echt stroopwafel. De ietwat kruidige stukjes ¨korst¨ van de stroopwafel maken de pasta compleet en echt ontzettend lekker. Ik ben geen enorme karamel liefhebber omdat ik het vaak te zoet vind, daar is hier geen sprake van, de smaken zijn erg in balans. Dit is dan ook veruit mijn favoriet van de drie, echt een enorme aanrader!


Smeuïge Muisjes
Deze pasta heeft de volle smaak van anijs die je in muisje ook proeft, alleen dan zonder de harde stukjes. Ik hou zelf totaal niet van anijs maar heb de pasta uiteraard wel even geproefd. Ik proef duidelijk muisjes, alleen dan in pasta vorm, ik denk als je muisjes lekker vind dat je hier heel gelukkig van gaat worden. Lijkt me ook erg handig met kraambezoek, ligt niet je halve huis onder de muisjes. Voor mij geen favoriet dus, maar dat is puur een gevalletje smaak.


Romige Kokos
Deze romige pasta bevat kleine stukjes geraspte kokos en aangezien ik een liefhebber van kokos ben, leek deze me erg lekker. De geraspte kokos is goed te proeven en ook erg lekker van smaak, echter vind ik de pasta zelf iets te boterig, het zou wat minder romig mogen van mij. Deze pasta vind ik zelf lekkerder op een bruine boterham of op een crackertje dan op wit door de volle smaak. Ook heb ik deze gemengd met chocopasta en op mijn brood gesmeerd voor een soort Bounty-effect, dat was een redelijk groot succes. Dus, Blije Boterham, als jullie een Bounty pasta op de markt gaan brengen dan zie ik de credits wel tegemoet;). Niet mijn lievelings maar wel een lekker smeerseltje.


Het heugelijke nieuws van deze blije review is ook nog eens dat de pasta's makkelijk verkrijgbaar zijn bij Albert Heijn en Plus, geen halve wereldreizen nodig dus. Een potje pasta bevat 300 gram en kost €2,29, de variant met muisjes is trouwens alleen verkrijgbaar bij Albert Heijn. Ik ben in ieder geval groot fan van de Caramel Stroopwafel pasta en ga die zeker opnieuw in huis halen!
Welke variant lijkt jou de lekkerste?

*De producten in dit artikel heb ik gekregen.

2 opmerkingen:

  1. Oei, wat lekker! Ik heb ze genoteerd, het liefst zou ik ze alle drie willen proberen, al lijkt mij de caramel stroopwafel het lekkerst (de kokos voor Tom en de muisjes voor Jeroen ;))

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik vind juist de 2 die jij minder lekker vindt het lekkerst. Grappig..smaken verschillen.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je hier bent, nog leuker als je een reactie achterlaat!