Body | Treets Traditions Healing in Harmony

vrijdag 24 november 2017


Een tijdje terug bezocht ik één van de persbureaus waar ik regelmatig mee samenwerk. Ik maakte daar kennis met het merk ¨Treets Traditions¨, een merk met een bijzonder verhaal en heerlijke productlijnen. Uiteraard koos ik de producten met lavendel om te gaan testen, een verzorgende lijn genaamd ¨Healing Harmony¨ met kruiden en oliën uit de alpen. Het roze tubetje hoort niet thuis in die lijn, maar zal ik ook kort even behandelen, én er komt nog een oude bekende voorbij..


Treets Traditions is een merk wat al 20 jaar lang de hele wereld doorzoekt naar tradities en rituelen op schoonheidsgebied. Ze nemen eeuwenoude gebruiken en ingrediënten als basis voor hun producten, de producten worden verpakt en geproduceerd in de EU en bevattend uitsluitend verantwoorde ingrediënten. Zo bevatten de producten van Treets geen SLS, SLES, parabenen, silliconen, kleurstoffen en minerale oliën.

Op dit moment heeft Treets Traditions 6 verschillende verzorgingslijnen. Ik laat je de douche foam, de bodylotion, de bodybutter én een shower crème zien.


Healing Harmony is  een verzorgende lijn op basis van rozemarijn en bijenwas uit het alpengebied. Harde weersomstandigheden zorgden er in dit gebied door de jaren heen voor dat planten en kruiden speciale eigenschappen ontwikkelden om te kunnen herstellen en overleven. Deze lijn is door deze eigenschappen uitermate geschikt voor de winterse periode en heeft een frisse geur met een toefje lavendel.


Foaming Shower Gel €3,49/75ml
Deze heerlijk geurende gel verandert bij aanraking met water in heel veel schuim, zoals we dat wel kennen bij andere schuimproducten voor in de douche. Het product bevat druivenpitolie uit de Alpen, dit heeft een verstevigende werking op de huid. Ook verkrijgbaar in 200ml, je betaalt dan €6,99.

Ik kan er kort over zijn; ik vind ´m lekker. De geur van lavendel had van mij iets meer aanwezig mogen zijn maar het is ook wel lekker fris zo. Verder schuimt ´ie prima en voelt mijn huid zacht aan na het douchen.

Body Lotion €2,99/50ml
Een rijke en verzorgende bodylotion met vochtinbrengende bijenwas en beschermende rozemarijn.

Deze lotion heeft een lichte, zachte textuur maar voelt desondanks toch heel verzorgend aan. Hij trekt mega snel in en mijn huid wordt er super zacht van. Hier is de lavendel iets meer aanwezig voor mijn gevoel dan bij de showergel, toch is de geur overheersend fris. Ik vind het aan de ene kant jammer want ik hou wel van lavendel. Als je het, net als veel anderen, een oude mensen geur vind, dan ben je vast blij dat het bij deze producten subtiel is.

Body Butter €12,99/250ml
Deze verzorgende body butter wordt op de website van Treets exact hetzelfde omschreven als de lotion, ik ben dus zelf tussen de ingrediënten gaan snuffelen om verschillen te ontdekken. 

Qua textuur zijn ze compleet anders en wat me direct opvalt is dat de butter veel meer shea boter bevat. Dat ziet er allemaal logisch uit want het is een zeer dikke en rijke boter. Hij trekt niet zo heel snel in en laat echt een laagje achter op de huid, mijn voorkeur gaat uit naar de lotion maar voor hele droge huidjes is deze butter denk ik fantastisch. De geur van de butter doet net wat kruidiger aan, iets minder fris of zo, lekker wel.


Treets Traditions heeft nog een aantal lijnen en één van deze lijnen is ¨Relaxing Chakra´s¨, een ontspannende lijn gebaseerd op Aziatische tradities. Uit deze lijn probeerde ik deze zeepvrije Shower Cream, deze kost €1,99/50ml. De crème is gemaakt op basis van kokosnoot-olie, een absoluut wondermiddel voor vele huidproblemen. De crème is lekker zacht, schuimt niet heel erg en heeft een licht rozige/bloemige geur. Lekker productje wel, al gaat mijn voorkeur qua geur toch uit naar Healing in Harmony.


Ik moest er even een oude bekende bij halen; namelijk Sleepy van Lush. Deze bodylotion met lavendel smeer ik elke avond op mijn lijfje om lekker tot rust te komen. Ik vind Sleepy heerlijk, al stoor ik me soms echt aan de vanille-geur die wat mij betreft de lavendel niet heel erg goed doet. Ik gebruik ´m dan een week en dan een paar dagen niet, omdat de geur me gaat tegen staan. Ik hoopte met Healing in Harmony een perfecte lavendel geur te gaan vinden, vandaar dat ik toch even de vergelijking wil maken. Healing in Harmony is duidelijk frisser en heeft gelukkig geen vanille. Wel vind ik de geur nog net wat te fris, ik heb dus nog niet dé perfecte slaap bodylotion gevonden maar hij komt wel op m´n nachtkastje te staan voor als ik Sleepy even zat ben. Ondertussen zoek ik verder en eigenlijk moet ik gewoon een lavendelplant naast mijn bed zetten om de perfecte geur te krijgen;)


Wat mij betreft een hele positieve eerste ervaring met Treets Traditions. De geuren vind ik lekker en de producten geven een luxe gevoel. Qua werking vind ik de producten die ik nu heb geprobeerd goed, maar het zijn geen hele bijzondere producten als ik dan toch wat kritisch moet zeggen. Ook nog even een enorme shout out naar de prijzen want er zijn volgens mij weinig verantwoorde merken op de markt die zó lekker ruiken én betaalbaar zijn. Je vind de producten van Treets gewoon in de schappen van Etos en Holland & Barret, lekker makkelijk verkrijgbaar dus.
Hou jij van de geur van lavendel?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je hier bent, nog leuker als je een reactie achterlaat!