Body | Lush Kerstproducten Getest

vrijdag 17 november 2017


De feestdagen brengen bij veel merken de meest prachtige collecties met zich mee. Eén van de merken waarbij ik altijd enorm uitkijk naar de kerstproducten is Lush. De aankondiging van de kerstproducten gaat bij mij meestal gepaard met een shopsessie, dit keer was Lush zo lief om een aantal dingetjes op te sturen. Ik probeerde drie toppers voor in bad en een lekker zeepje. De dag dat dit artikel online is, zal ik op Instastories nog badfoto´s plaatsen van de producten.


Leuk en niet leuk tegelijk is dat Lush soms producten uit eerste feestcollecties laat terugkomen. Leuk omdat je zo soms een lang gekoesterde favoriet (Bubbly) terugziet. Niet leuk omdat het ook altijd heel leuk is om dingen te zien die je nog niet kent. Ik hoop dus altijd op een balans van eerdere toppers en nieuwe ontdekkingen, dat was dit jaar wat mij betreft geslaagd. Eén van de producten uit dit artikel testte ik zelfs al eerder, in de beginjaren van mijn blog. Het artikel was zo verouderd dat ik deze inmiddels verwijderd heb, onderaan dit artikel zal ik linkjes plaatsen van eerdere kerstproducten van Lush die ik getest heb.


Ja, Golden Wonder, het is me er een. Deze bomb testte ik een aantal jaar geleden ook al en hij heeft een wel heel bijzonder effect..

Aan de vorm van dit pakje kun je nog niet zien wat voor verrassing erin zit… Trakteer jezelf op een schitterend cadeau in bad met een mix van zachte sinaasappel- en limoenolie. Maak de Golden Wonder bath bomb dus maar gauw open door ’m in je badwater te leggen!

Bovenstaande beschrijving aldus Lush. De geur van deze bomb vind ik niet heel speciaal, een beetje citrus-achtig, zeker niet té. Niet super speciaal maar gewoon wel lekker. Het effect vind ik daarentegen wel echt geweldig. De bal begint geel, daarna komt er blauw en een toefje roze uit bruisen. Wat daarna volgt is echt fantastisch: sterretjes. Je badwater wordt prachtig blauw met allemaal kleine drijvende gouden sterretjes, echt heel feestelijk. De sterretjes lossen langzamerhand op en het effect wat daarna komt vond ik echt bijzonder. Het is een soort gouden parelmoer effect (kennen jullie die hippe magic wijn?) in het blauwe water, heel erg mooi.

Geen topper qua geur dus maar wel echt een superleuke qua effect, en je huid wordt er lekker zacht van.



Deze prachtige bal wilde ik voornamelijk testen door het leuke uiterlijk, dat bleek een hele goede keus te zijn..

Deze pittige bath bomb (hoi, kruidnagel!) ziet eruit als een knusse kersttrui en is minstens zo warm en verzorgend. Siciliaanse citroenolie met mosterd, koriander en gember doen je huid heerlijk tintelen. Deze trui staat iedereen!
^Aldus Lush. Qua kleuren vond ik deze erg leuk; hij begon rood en breidde daarna uit naar geel en roze. De geur vond ik zo ontzettend fijn, hij doet heel erg aan kerst denken, een beetje glühwein achtig, qua beleving echt absoluut een kerstsfeertje.  Het water blijft helderrood en de geur blijft goed aanwezig. 

Bijzonder is dat het water een wat tintelend en warm effect geeft op je huid, die huid is na gebruik niet extreem zacht maar toch is dit denk ik wel de lekkerste bath bomb die ik ooit gebruikt heb!



Deze mooie bar kun je meerdere malen gebruiken en zorgt voor een ontspannen badje..

…en in het hele huis
bewoog er niemand
want zij lagen te badderen.
Verleidelijke bubbels tot aan de maan en weer terug?
Laat dat maar aan Christmas Eve bubble bar over, met ylang ylang en jasmijn, en geef jezelf een moment vol ontspanning in bad.

^Aldus Lush. Ik was van te voren erg benieuwd naar de geur, zowel jasmijn als ylang ylang vind ik erg lekker. In de praktijk was de geur lekker maar wel wat gewoontjes, het had wat mij betreft wel wat meer gemogen. Bij een bubble bar is het de kunst om deze voorzichtig onder de kraan te verkruimelen, het liefst direct in een harde straal want zo krijg je echt meer bubbles, en dat willen we toch? Qua watereffect is deze niet speciaal, er komt schuim en het wordt blauw, leuk maar niet spectaculair. 

Mijn huid was na gebruik van deze bar extreem zacht, toch zou ik deze vooral aanraden als cadeautje vanwege het prachtige uiterlijk van de bar.

Dit mooie zeepje bevat zowel lavendel als een houtige geur..

Adem in, adem uit… Na een moment voor jezelf onder de douche of in bad met Hidden Mountain zeep kun je dankzij lavendel en bloemig ho hout weer bergen werk verzetten. Of je nou sportief bent of niet.

^Aldus Lush. Ik ben eerlijk gezegd geen mega zeep fan, van handzeep krijg ik vaak een schoner gevoel én ik vind het hygiënischer. Ik was dan ook extreem verrast door hoe veel plezier ik van dit zeepje heb. Ik heb ´m in de keuken liggen en merk dat ik de laatste tijd vaker random mijn handen was, de geur vind ik namelijk fantastisch. De geur is zeker lavendel, waar ik sowieso al van hou, maar de combi met het houtige en bloemige kamferhoutolie vind ik echt geweldig. Hij wast verder prima, niks bijzonders maar ook niet te klagen.

Geweldige geur, deze wil je echt heel graag op je wastafel hebben liggen!


Ik ben dus blij, het was een feest om dit alles uit te proberen maar daarover later meer. Er zijn nog een aantal andere producten uit de kerstcollectie die ik niet getest heb maar die ik toch graag even wil uitlichten omdat ze me aanspreken:

Leuk om te zien dat Lush met steeds meer ¨naakte¨ producten komt. Dit product ziet er uit als een flesje douchegel, alleen is het solide en heeft het dus geen verpakking. Het lijkt me ietwat onhandig qua verspilling in de douche maar ik vind het wel een leuk nieuw dingetje. Er zijn overigens ook andere geuren beschikbaar als je, net als ik, geen mega fan bent van het zoete Snow Fairy.

Tja, Bubbly. Misschien is dit wel één van mijn lievelingsproducten van alle merken en dingen die er zijn. De geur is sinaasappelachtig maar dan anders, heel warm en feestelijk. Ik vind ´m geweldig en deze moet je zeker eens ruiken als je bij Lush bent, of gewoon meteen bestellen want ik beloof dat ´ie lekker is. Als je op de naam hierboven klikt kom je bij een uitgebreide review op mijn blog terecht:).

Dit leuke zeepje ziet er uit als een prachtig gouden peertje. Ik heb ´m in de winkel geroken en ook de geur vond ik erg goed, peer in combinatie met iets kruidigs, heel fijn allemaal.

Een bath melt is ook iets relatief nieuws bij Lush geloof ik, ik heb er nog nooit een geprobeerd maar dit kleine vriendje ziet er in ieder geval geweldig uit. De melt heeft de vorm van een kerstboompje en belooft de geweldige geur van mandarijn en grapefruit (dit klinkt toch als het lekkerste ever?). Zoals de naam al zegt, smelt dit product langzaam in je warme badwater en komen de geuren en verzorgende ingrediënten geleidelijk vrij.


Een feest dus om deze producten te testen, de rode bomb, Christmas Sweater, springt er voor mij wel echt bovenuit. Geweldige geur en geweldige ervaring én absoluut een instant kerstgevoel. De andere producten waren stuk voor stuk fijn, en laten we eerlijk zijn, eigenlijk is het vrijwel altijd heerlijk om met Lush te badderen. Ik ga zeker nog wat producten aanschaffen en ga ook zeker de sale in de gaten houden. Deze begint elk jaar (pin me er niet op vast) op 2e Kerstdag, de feestdagencollecties (en cadeaupakketten!) zijn dan voor de helft van de prijs te koop. Voor mij is dat vaak een moment om even in te slaan voor de rest van het jaar, of gewoon een heel goed excuus om mijn winkelmandje vol te gooien.
Welk product spreekt jou het meeste aan?

Meer Lush reviews lezen?

1 opmerking:

  1. Wat blijft Lush fijn hé! Jammer genoeg heb ik geen bad meer, dus moet ik het altijd doen met hun showergels! (ook niet erg natuurlijk)

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je hier bent, nog leuker als je een reactie achterlaat!